Smukła postura oraz zgrabna figura – jak przyspieszyć efekt?
Ze wszystkich kierunków bezustannie otaczają nas zdjęcia kultowych aktorek, modelek i piosenkarek o ślicznych twarzach oraz zwinnych figurach. Dla dużej grupy kobiet taka nienaganna sylwetka to niedościgniony ideał. Istotna jest nie tylko waga, jakkolwiek także budowa ciała. O ile wagę wolno odrobinę zmienić, wykorzystując dobra dietę, to budowa zawsze zostaje taka sama. Nie każdej damie dane jest posiadanie magicznych, imponujących wymiarów 90-60-90. Należałoby jednak pracować nad uzyskaniem prawidłowej wagi i szczupłej sylwetki. Zazwyczaj zapewniają one młodzieńczy wygląd, sprawność i przede wszystkim zdrowie na długie lata.
Harmonijną wagę można łatwo obliczyć za pomocą wskaźnika BMI. Ma obowiązek on mieścić się w granicach pomiędzy 20 a 25. Oblicza się go rozdzielając wagę przez wzrost w metrach podniesiony do kwadratu. Dolna granica BMI o wartości 20 to minimum jakie powinien ważyć człowiek o danym wzroście. Planując w takim razie dietę, należałoby uwzględnić ta liczbę. Kolosalne obniżenie wagi nie jest zdrowe dla organizmu ludzkiego, ma prawo o wiele zmniejszyć a na dłuższą metę stać się przyczyną wielu schorzeń. Perfekcyjne wymiary, uzyskanie legendarnych proporcji 90-60-90 to marzenie dużej grupy kobie. Szczególnie tych młodych, jakie są bez ustanku porównywane z modelkami oraz aktorkami. Wymaga się od nich, by także były ładne oraz interesujące.
Nie jest to jednakże bezproblemowe. Utrzymanie takiej świetnej wagi oraz wymiarów żąda wielu wyrzeczeń oraz długich, forsownych ćwiczeń, jednak wolno się także wspomóc przez peptydy. Tylko nieliczne z kobiet są w stanie pochwalić się perfekcyjną i niezwykle szybką przemianą materii. Punktem wyjścia przed wdrożeniem jakiejkolwiek diety jest ustalenie prawidłowej wagi ciała. Można ja obliczyć za pomocą wskaźnika BMI. Ten kompatybilny ma obowiązek mieścić się w granicach pomiędzy 20 a 25. Wskaźnik oblicza się poprzez podzielenie wagi ciała przez podniesiony do kwadratu wzrost w metrach. Organizując dietę, należałoby jest trzymać się dolnej granicy zgodnego BMI, a nie magicznych cyfr na wadze oznaczających 50 czy 60 kilogramów. Dieta powinna dostarczać wszelkich niebezużytecznych składników odżywczych, witamin i minerałów.