Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone

Czemu naturalne soki są tak chętnie kupowane

Każdy wie bardzo dobrze, że owocowe soki są bardzo zdrowe. Lecz to, co można czasem kupić w sklepach nie zawsze można nazwać sokami. Syrop glukozowy, cukier, kwasek cytrynowy czy niekiedy i konserwanty i barwniki – w niejednym kartonie i butelce jest ich więcej niż prawdziwych owoców. Takich produktów zdecydowanie należy unikać, bowiem dadzą one niewiele zdrowotnych korzyści, a w większej ilości mogą być wręcz szkodliwe.

Na pewno znacznie lepiej wybierać soki wyprodukowane tylko z koncentratów, a najlepsze i najzdrowsze są wytłaczane na zimno. Te od niedawna pojawiły się w sklepach, i praktycznie od razu zyskały ogromną popularność, gdyż mają wiele zalet. Przede wszystkim produkuje się je jedynie ze składników naturalnych, bez żadnych dodatków i polepszaczy. Tym sposobem zawierają one mnóstwo minerałów i witamin, ale też bardzo potrzebnego błonnika. To jest także rezultatem używanej do ich wytworzenia technologii. Takie soki tłoczy się bowiem na zimno, co pozwala uniknąć niszczącej składniki odżywcze termicznej obróbki.

Jeżeli produkt ma być ważny kilka miesięcy, to producent soków malinowych może dodatkowo przeprowadzić pasteryzację. Pasteryzacja ta jest na tyle krótka, że skutecznie niszczy wszystkie bakterie, pozostawiając jednocześnie pełnowartościową zawartość. Soki tłoczone często rozlewa się do specjalnych worków z kranikami. Dzięki temu ich nalewanie jest bardzo praktyczne i wygodne, a jednocześnie kranik sprawia, że do środka nie przedostaje się powietrze mogące zepsuć zawartość.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Polecamy także:

Dodaj komentarz